Publicerade berättelser

179

Sortera

Anthony

Barcelona, Spanien

30 april 2020

Anthony, 41 år

Flyttade hit med familjen i augusti från Alingsås för att arbeta. Allt var frid o fröjd, till mitten av mars, då skolan skulle stänga. Men jag kunde arbeta, frugan pluggar på distans.

Sedan började min karusell. Vi fick börja arbeta hemifrån. Hann jobba en vecka, sedan började jag känna mig hängig. Febern kom, jag gick till vårdcentralen, hade inga mer symtom, kunde andas normalt, ingen hosta. Så en influensa, piller och hem. Blev inte bättre. Efter tio dagars feber så kände jag det alla pratade om, hade lite svårt att andas och hostade något. Tillbaka till vårdcentralen. Blev direkt skickad till en annan avdelning för röntgen. Dagen efter får jag svaret. Förmodligen covid-19. Upp till sjukhuset och så tar de en röntgen. Efter att ha lämnat prover, så fick jag svar efter åtta timmar. Positivt. Jag tackar min fru, eftersom det var hon som skickade iväg mig till vårdcentralen andra gången.

Tillbaka till sjukhuset, antibiotika i fem dagar, låg på sjukan i tre, mina värden såg bra ut. Så hem och vara i karantän, tog över pojkens rum och var instängd i två veckor. Enda jag kunde göra var att gå på toaletten och balkongen. Hålla avstånd till barnen, ha mask inomhus och handskar så fort jag gick utanför mitt rum. 17 april blev jag friskförklarad och är tillbaka till jobbet. Hemma.

Lyssna på kroppen och ta hand om er.

174 av 179